Peruttu sään takia – Aistien luontoon

25.00 

Peruttu sään takia – Ihana luontoelämys Komion luonnonsuojelualueella. Ohjelmassa liikuntaa lapsille ja aikuisulle, taiteen tekemistä, aasikävelyitä, uimista, grillaamista ja omatoimiset luontopolut.

Varasto loppu

Kuvaus

Peruttu sään takia – Tule kokemaan keskikesän luonto liikkuen, taiteillen ja aaseihin tutustuen! 

Luontopäivän aikana voit aistia Komion luonnonsuojelualueen upean luonnon ohjatun liikunnallisen tuokion tai maataiteen luomisen parissa. Voit myös taluttaa ja rapsutella aaseja. Voit osallistua kaikkiin päivän pisteisiin tai vain haluamiisi. Itsenäisesti koko ajan on käytettävissä metsämieli- ja meditaatiopolut sekä lasten Bootcamp -rata. Omatoimisesti voi myös grillata ja käydä uimassa Palolammissa koko tapahtuman ajan.

Aasikävelyt

Tapahtumassa on läsnä välimeren miniaasi Rölli ja vähän isompi aasi Yosef. Ne johdattavat taluttajansa pienelle metsäkävelylle polkuja pitkin. Aasit lähtevät kävelylle tapahtuman ajan noin 45 minuutin välein ja mukaan pääsee useampi henkilö kerrallaan aaseja taluttamaan. Kävelyiden välissä aasit ovat aitauksessa rapsuteltavina. Voit myös testata tietämystäsi osallistumalla aasitietovisaan.

Yhteiset lähdöt kävelylle 14.00, 14.45, 15.30, 16.15, 16.30 ja 17.15. Ohjaajana Satu Valkas (psykologi, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja) https://www.hevostoimintavalkas.com/

BootCamp – treenit metsässä aikuisille ja lapsille

Treeneissä otetaan hiki pintaan metsässä. Ulkona treenaminen on elämys, johon metsä tuo oman ulottuvuutensa. Teemme lyhyen tehokkaan lihaskuntotreenin, jonka jälkeen on hyvä käydä vaikka Palolammilla pulahtamassa ennen seuraavaa tehtäväpistettä. Treeneihin voi tulla millä kuntotasolla tahansa. Kuntotaso ja rajoitukset otetaan huomioon.  Lapsille on erikseen oma bootcamp rata, jota voi kiertää omatoimisesti koko tapahtuman ajan.

Uusi treeni alkaa puolen tunnin välein klo 14-17:30 välillä. Ohjaajana Anu Kosonen (ravitsemusasiantuntija, personal trainer, Metsämieli-ohjaaja)

Taidetta luonnossa

Maataidepisteessä herätellään aisteja luonnon tuoksuihin, väreihin ja muotoihin ja rakennetaan luonnon materiaaleista luontoa kunnioittava taideteos. Voit tehdä joko ihan oman taideteoksen tai rakentaa sen yhdessä muiden kanssa. Voit myös kokeilla kasveilla maalaamista.

Yhteinen aloitus ja opastus maataiteeseen noin puolen tunnin välein klo 14-17.30. Oppaana Satu Bethell (kuvataiteilja, jooogaopettaja)

Paikka: Komion luonnonsuojelualue, Palolammin leirintäalue, Loppi. Pilpalantie 938, josta opasteet perille.

Aika: Perjantai 30.7.2021 klo 14.00-18.00

Hinta: 25 €/hlö. Perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta) 55 € – Osta perhelippu tästä. Maksun voi hoitaa myös käteisellä paikanpäällä.

Voit ostaa lipun etukäteen pirteeks.fi verkkokaupasta tai tapahtumapäivänä saapuessasi.

Tapahtuman järjestävät SatuAasin talli ja Pirteeks. Osallistujat tulevat tapahtumaan omalla vastuulla. Säävaraus mm. rankkasateen varalle.

Lisätietoja suoraan minulta 040 3639287, anu.kosonen@pirteeks.fi ja www.hevostoimintavalkas.com