fbpx

Ensin tuli korona. Sitten Ukrainan tilanne kärjistyi avoimeksi sodaksi. Nämä suuret mullistukset näkyvät työssä monilla eri tavoilla. Korona toi etätyöt ja nyt sota toi huolen. Suoraan sanoen näillä mullistuksilla on minun työnkuvaani suuri vaikutus.

Työnkuvaani kuuluu auttaa valinnoissa

Minun työssäni työnkuvaan kuuluu käsitellä kaikki niitä asioita, jotka vaikuttavat asiakkaan stressitasoon. Miksi? Koska stressitasolla on merkittävä vaikutus meidän hyvinvointivalintoihimme. Ja minun tehtäväni on auttaa näiden valintojen tekemisessä.

Haluankin nyt jakaa teille muutaman vinkin kuinka selvitä, kun maailma mullistuu. Nämä ovat omia pohdintojani ja sellaisia asioita, joita kaikki voivat omassa arjessaan tehdä. Itse asiassa minun tehtäväni on tehdä valinnoista helppoja.

  1. Pidä huolta itsestäsi. Tämän pitäisi olla itsestään selvää, mutta usein se unohtuu. Kun itse voit hyvin, pystyt paremmin auttamaan myös muita. Tee asioita, joista pidät ja jotka tuottavat sinulle iloa. Liiku sopivasti ja syö terveellisesti.
  2. Ole läsnä rakkaillesi ja kerro, että rakastat heitä. Mikään ei ole niin tärkeää tässä maailmassa kuin omat rakkaat ihmisesi. Varmista, että he tuntevat ja tietävät rakkautesi. Mikään ei harmita niin paljon kuin sanomattomat sanot ja tekemättömät teot.
  3. Pura stressiäsi. Liiku luonnossa, tee hengitysharjoituksia, käsitöitä, kirjoita, maalaa, halaa rakasta, silitä lemmikkiä.
  4. Auta niin kuin sinusta tuntuu hyvältä. Erilaiset järjestöt keräävät rahaa ja muita hyödykkeitä Ukrainaan vietäväksi. Toiset ovat avanneet ovensa pakolaisille. Mikä on sinun tapasi? Pienikin apu riittää.
  5. Pidä ensiaputaitosi kunnossa. Jos pahin tapahtuisi, tämä on tärkeä taito.
  6. Mieti omaa omavaraisuuttasi ja pidä ainakin 72 tunnin kotivara kunnossa. Jos pahin tapahtuisi, vahvoilla ovat ne, jotka pystyvät tuottamaan ruokaa ja lämmittämään talonsa.
  7. Vaikuta poliittisesti. Jos voit ole aktiivinen ja vaikuta rakentavasti. Voit tehdä sitä somen avulla tai osallistumalla äänestyksiin silloin, kun niitä pidetään. Muista kuitenkin pitää toivoa yllä.
  8. Paranna maanpuolustustaitojasi. Tälle voi tulla tarvetta ja on hyvää yleissivistystä tietää ainakin perusteet.
  9. Elä niin normaalia elämää kuin pystyt. Nyt ei auta, että vain varautuu. Monet yrittäjät ovat jo hädässä koronan takia. Ei anneta toistaiseksi muualla tapahtuvan konfliktin ajaa maatamme vielä alemmas kuin se on jo.
  10. Muista, että sinä riität. Kaikkien ei tarvitse ajaa Ukrainaan tarjoamaan apuaan. Ne toimenpiteet, joita pystyt tekemään riittävät. Pienistä puroista kasvaa suuria virtoja.
bty