fbpx

Olen tullut siihen tulokseen, että kaikki eivät kaipaa valmennusta. Tällaisia tilanteita varten olen luonut sarjan valmiita ruokavalioita. Näissä kerrotaan mm. terveellisen syömisen pääpiirteet, niistä löytyy peruskauppalista, yhden tai kahden viikon ruokavalio-ohje, sopivat annoskoot ja lisäravinnetarpeet. Kaikki ruokavaliot on kohdennettu eri tyyppisille syöjille. Jos haluat keventää hiilijalanjälkeä voit esimerkiksi kokeilla erilaisia kasvisruokavalioita tai jos harkitset vegaaniksi ryhtymistä, niin vegaaniruokavaliolla pääset alkuun. Luolamiehille ja -naisille on oma paleoversionsa, samoin maidottomille ja gluteenittomille.

Ennen ruokavalion ostamista sinun on hyvä miettiä seuraavia asioita:

  • Haluanko pysyvää muutosta elämääni? Ruokavalioni ovat suunniteltu niin, että niiden avulla voit muodostaa itsellesi loppuelämän syömiset vain noudattamalla perusohjeita. Ruokaohje on vain osviittaa antava ohje siitä kuinka ruokavaliota voi toteuttaa.
  • Minkälaista ruokavaliota oikeastaan tarvitsen? Ohjaako minua terveydelliset syyt, eettiset syyt vai ehkä jokin muu?
  • Jos kärsit toiminnallista vatsavaivoista, sinun olisi hyvä tietää muutama asia ennen ruokavalion valitsemista. Unenpuute ja huono stressinhallinta vaikuttavat vatsasi toimintaan merkittävästi. Jos sinulla on jatkuvasti epämääräisiä vatsavaivoja, joihin ei löydy syytä, sinun on syytä tarkistaa unesi laatu ja stressinhallintataitosi. Muistathan, että ihminen on kokonaisuus. Me emme ole vain sitä ruokaa mitä me syömme, olemme myös paljon muuta.
  • Edelliseen viitaten, tästä löydät linkin Unenlaaduntestiin ja stressitestiin.
  • Edelleen, jos sinulla on paljon toiminnallisia vatsavaivoja ja/tai autoimmuunisairauksia suosittelen, että käyt tekemässä myös erityisherkkyystestin. Erityisherkkyys on lahja, jonka noin 15-20 prosenttia väestöstä omaa. Olen työssäni huomannut, että herkät ihmiset reagoivat kehollaan enemmän kuin muut. Tällöin on harjoiteltava myös muita asioita kuin vain syömisen taitoja. Toivottavasti saan piakkoin valmiiksi myös ohjeen, jossa on suoraan erityisherkille suunnattua materiaalia.
  • En ole tehnyt näitä ruokavalioita miksikään kuureiksi. Jos harrastat kuurittelua, niin todennäköisesti ruokavalioistani ei ole sinulle mitään hyötyä. Mieti siis tarkkaan mitä haluat. Älä tuhlaa rahojasi tähän, jos odotat 25 kilon pudotusta kahdessa kuukaudessa.

Oletko nyt valmis?

Kun olet miettinyt ylläolevia asioita, niin saatat jo olla valmis ostamaan ruokavalion tai sitten olet päättänyt vaikka vain aloittaa nukkumaan vähän enemmän. =) Tästä alta löydät koko repertuaarini tällä hetkellä. Päivitän ruokavalioita aina kun uutta tietoa tulee, joten ruokavalioiden perässä on niiden viimeisin päivitys päivämäärä.

Jos olet joskus aikaisemmin ostanut minulta jonkun ruokavalion ja huomaat, että siihen on tullut päivitys, niin laita minulle sähköpostia ja kerro mikä ruokavalioversio sinulla on, niin lähetän sinulle päivitetyn version ilmaiseksi.

Kilkkaamalla alla olevia linkkejä, pääset ruokavalion tarkempaan kuvaukseen.

Ruokavalioiden hinnoittelussa noudatan maksa mitä haluat periaatetta. Tämä tarkoittaa sitä, että ruokavalioilla on pysyvästi alennettu hinta, perushinta sekä tukihinta. Alennettu hinta on tarkoitettu niille, joilla rahat ovat oikeasti vähissä. Tukihinta puolestaan mahdollistaa sen, että alennettua hintaa voidaan pitää yllä ja se tukee yritykseni toimintaa. 

Perusruokavalio sekasyöjälle (30.11.2018)

Gluteeniton ruokavalio (30.11.2018)

Gluteeniton ja maidoton ruokavalio (30.11.2018)

Maidoton ruokavalio (30.11.2018)

Ovo-laktovegetaarinen ruokavalio (30.11.2018)

Vegaaninen ruokavalio (30.11.2018)

Paleo ruokavalio (30.11.2018)

FODMAP ruokavalio ärtyneelle paksusuolelle (30.11.2018)

Planetaarinen ruokavalio (14.12.2022)

Huomaa myös räätälöitävä ruokavalio, jossa voin ottaa huomioon myös omat ruokailutottumuksesi, mieltymyksesi, elämäntilanteesi, sairaudet, allergiat ja kaiken muun tarpeellisen.

Mikään ei voita muunneltavuudessaan ja kaikille sopivuudessaan kasvissosekeittoja. Kokeile sinäkin ja rakastu!