fbpx
3thumbnail

Olen 1977 syntynyt onnellisesti parisuhteessa elävä elämäntaiteilija. Koko elämäni ajan olen kysellyt itseltäni mitä haluan ja minne haluan mennä. Vastaukset ovat löytyneet pikkuhiljaa ja teen nyt unelmieni työtä ja harrastan ammattimaisesti taidemaalausta. Uskon, että unelmilla on taipumus toteutua. Se vaatii töitä ja rehellisyyttä itseään kohtaan, mutta se on mahdollista. Työni ja taiteen kautta välitän tätä ilosanomaa myös muille. Uskon, että myös sinä voit löytää oman unelmiesi elämän. Et ehkä heti huomenna, mutta ajan kanssa varmasti.

Ikuinen opiskelija

Olen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja sairauksien ennaltaehkäisystä. Siksi valitsin myös ravitsemustieteen opinnot aikanaan. Luen jatkuvasti lisää näihin aiheisiin liittyviä teoksia ja koulutan itseäni niiden tiimoilta. Kokeilen oppimani asiat käytännössä ja jos huomaan jutut toimivaksi, niin sovellan oppeja heti myös asiakastyöhöni. Mottoni on elää kuten opetan, jotta voisin olla myös esimerkki. Jatkuva opiskelu ylläpitää ammattitaitoani, jotta pystyisin antamaan sinulle hyvän valmennuskokemuksen ja pääsyn omaan tavoitteeseesi.

Kokonaisvaltainen lähestymistapa

Olen oppinut, että ruoalla, liikunnalla, stressin hallinnalla ja unella on suuri merkitys nimenomaan sairauksien ehkäisyssä, puhuttiin sitten flunssasta, kroonisista sairauksista tai henkisestä hyvinvoinnista. Myös omakohtaisesti olen saanut kokea mitä väsyminen työssä tarkoittaa ja miten paljon merkitystä hyvillä uni-, ravinto- ja liikuntatottumuksilla oikeasti on omaan jaksamiseen. Lisäksi olen kärsinyt allergioista lähes koko elämäni ajan, joten tiedän miltä tuntuu kieltäytyä asioista ja huomioida allergiat jokapäiväisessä elämässä. Näin ollen osaan huomioida myös sellaisia asioita ruokavaliossa ja valmennuksessa muuten, joita en ehkä itse ole kokenut. Uskon, että sinun kokemuksesi on minun opettajani ja ohjeeni, kun valmennan sinua eteenpäin oman muutoksesi kanssa.

Kurinalaisuutta, tahdonvoimaa sekä armollisuutta

Fitness kisani
Fitness kisani

Fitness – urheilun puolelta olen oppinut kurinalaisuutta ja tahdonvoimaa, mutta myös sen mitä tapahtuu, kun oma kroppa pettää. Ylikunnon läpikäyneenä osaan lukea sen merkkejä ja ymmärrän, ettei enemmän ja kovempaa ole aina paras vaihtoehto. Myös palautuminen on tärkeää ja raskas henkisesti tai fyysisesti kuormittava työ on otettava huomioon, kun suunnitellaan ruokavaliota tai liikuntaohjelmia. Siksi mietin aina valmennettavien elämää kokonaisuutena. Sinullakin on elämässäsi asioita, jotka kiertoteitse vaikuttavat tekemisiisi päätöksiin ja valintoihin, joiden olisi tarkoitus tehdä sinut terveeksi.

Sinä olet tärkeä!

Psyykkisen puolen valmennus on myös minulle tärkeää, koska työuupumukseni aikanaan osoitti minulle, etten voi tehdä työtä, joka on arvojani vastaan. Siksi olenkin opiskellut NLP:tä ja käynyt Mielenterveysliiton kursseja, tunnetaitoja sekä stressinhallintaa. Myös kaksi hyperemeesi-raskauttani ovat opettaneet minulle paljon siitä, miten toista ihmistä tulee kuunnella, vaikka ei voisikaan ymmärtää toisen ihmisen oloa. Samalla ne ovat opetteneet minulle armollisuutta, hyväksyntää ja oman itseni arvostamista sellaisena kuin olen. Minulle jokainen ihminen on yksilö. Jokainen on tärkeä. Sinä olet tärkeä!

Kuka sinä oikeasti olet?

Minulle taide, luonto, eläimet, liikunta ja ihmissuhteet ovat hyvän elämän lähteitä. Niistä ammennan jaksamista jokaiseen päivääni. Uskon, että jokaiselle löytyy omat kiinnostuksen ja stressin lievittämiskeinonsa. On myös tärkeää tietää kuka minä oikeasti olen ja mitä haluan. Sinun ja minun kuuluu tulla parhaaksi sinuksi ja minuksi, ei keneksikään muuksi. Siksi on tärkeää etsiä vastauksia paitsi ulkopuolelta myös sisältä. Ole sinä minun viitannäyttäjäni valmennuspolullasi ja minä autan sinut sinun omiin tavoitteisiisi.

4thumbnail

Koulutukseni:

Liikuntatausta:

  • Fitness, Crossfit, uinti, juoksu, pyöräily, vaeltaminen, ratsastus, tanssi
Asiantuntijaryhmät, joihin kuulun:
Opetustyö
  • Opetan Tampereen avoimessa yliopistossa  Ravitsemustieteen perusteita ja Liikunta ja ravitsemus- jaksoa
 
Kirjat, joissa olen mukana tai jotka olen kirjoittanut:
 
 

Aina kun elämisen laatu laskee,
tulee pysähtyä miettimään,
minkä osaaminen loppui kesken.

-Kari Ollikainen