fbpx

Aah, nyt on taas SE aika, kun viini ja glögi virtaa, suklaata syödään enemmän kuin minään muuna vuoden aikana sekä tortut ja muut vievät mennessään. Ongelmahan ei siis ole se, että kaikki ylensöisivät itsensä lihaviksi jouluna ja välipäivinä, vaan se, että joulunvietto kestää kaikkineen pahimmillaan marraskuusta tammikuun loppuun asti. Ai miksi näin kauan? No koska pikkujoulut alkavat marraskuussa ja tammikuussa syödään salmiakkia ja alennus konvehteja.

Korjausliike 1.

Pidä ateriarymistä kiinni aina. Myös sinä päivänä kun on ne pikkujoulut. Älä paastoa ennen bileitä, äläkä sen jälkeen. Syö ihan normaalisti pikkujoulupäivänä ja palaa rytmiin heti seuraavana (eli krapula) päivänä. Ei mitään överimättöjä seuraavana päivänä, koska on vähän paha olo.

Korjausliike 2.

Syö pikkujouluissa vain niitä juttuja mistä pidät. Siis oikeasti pidät, eikä toi menettelee hommia. Jos joulutortut on sun juttu tai kinkku, niin anna palaa. Älä ota sitä muuta ollenkaan, jos vain joku yksi ruoka puhuttelee sinua. Kaikkea ilmaista ei tarvitse syödä (eikä juoda).

Korjausliike 3.

Juo vettä vuorotellen alkoholin kanssa. Lasi viiniä ja lasi vettä. Tuoppi olutta ja tuoppi vettä. Snapsi ja lasi vettä. Joo, pissattaa enemmän, mutta mitä sitten? Ei tule niin pahaa nestehukkaa. Ja sit kun menee illalla nukkumaan, juo vielä tuopillisen vettä.

Korjausliike 4.

Annoskoko… Syö vain yksi lautasellinen ruokaa ja kahvilautasellinen jälkkäriä. Tämä on hieman ristiriidassa tuon kohdan kaksi kanssa, mutta valitse kumpi sopii sinulle paremmin tai ota lautasellinen kinkkua ja kahvilautasellinen torttuja.

Korjausliike 5.

Pikkujoulut kestävät yleensä vain yhden illan. Älä jatka niitä seuraavana päivänä millään muotoa. Syö normaalisti, käy vähän kävelemässä, juo paljon vettä, ei enää toista päivää alkoholia putkeen ja mene ajoissa nukkumaan. Ennen kaikkea muista, ettei yksi ilta viikossa kaada yhtään mitään. Ole armollinen itsestäsi ja nauti bileistä.

Ihania pikkujouluja kaikille!

Anu