fbpx

Viime viikot ovat olleet ohjausmielessä vähintäänkin mielenkiintoisia. Mitään uutta ei sinänsä ole tapahtunut, mutta tietyt asiat ovat korostuneet enemmän kuin yleensä.  Nämä esille nousseet asiat ovat liittyneet pääasiassa muutokseen ja siihen kuinka muut ihmiset ottavat ne.

Ruokaa ei voi ottaa yhtenä palikkana pois elämästä

Ruoka on sellainen asia, että sitä ei voi ottaa erilleen koko muusta elämästä. Syömiseen tehtävät muutokset vaikuttavat aina muuhunkin elämään ja toisinpäin. Usein lihomisen tai tyytymättömyyden takana on muutakin kuin vain huonot ruokailutottumukset tai vähintäänkin ne huonot ruokailutottumukset johtuvat jostain. Pysyvään muutokseen tähdätessä pitää löytää ne tavat ja ajatusmallit, jotka vaikuttavat omiin ruokailutottumuksiin. Kun ne on löydetty, voidaan joutua muuttamaan paljon enemmän kuin vain syöminen. Joskus joudutaan opettelemaan pois kiltteydestä, negatiivisesta ajattelusta tai vaikka vaan arvostamaan omaa kehoa eritavalla. Nämä muutokset näkyvät myös ulospäin ystäville, perheelle ja työkavereille. Joskus aiheutuu konflikteja ja joskus asiat vaan soljuvat omalla painollaan.

Parisuhde kärsii yleensä eniten

Kun ihminen muuttuu tai muuttaa itseään, se vaikuttaa auttamattomasti parisuhteeseen. Joskus joku on tyytynyt omaan elämäntilanteeseensa pitkän aikaa ja ajatellut ettei se siitä miksikään muutu. Laihduttamisen ja painonhallinnan myötä voi löytyä se uusi usko siihen, että voi itse vaikuttaa asioihin ja silloin voi parisuhde olla kovilla. Toinen ei ole tottunut vaatimuksiin ja toinen ei jaksa toisen vetämättömyyttä. Syitä konflikteihin kotona voi olla monia. Joskus toisen itseänäistyminen on kova paikka, kun taas toisinaan toisen viehättävyys katoaa muutoksen myötä. Kannattaa huomioida tämä jo oman polkunsa alussa ja kannustaa puolisoaan mukaan projektiin. Yhdessä tekeminen tuo parempia tuloksia ja se vahvistaa suhdetta, kun taas pahimmillaan muutos voi johtaa eroon. On myös hyvä miettiä mitä kaikkea on valmis uhraamaan kauneden alttarille. Joskus voi joutua hidastamaan omaa muutostaan, koska se ei tee hyvää perheelle. Jos ja kun pahin on jo tapahtunut ja ollaan jo tukkanuottasilla, niin silloin viimeistään kannattaa hakeutua parisuhdeterapeutin puheille.

Mieti mikä kaikki tulee muuttumaan

Kun siis harkitset elämäntapamuutosta, niin mieti mikä kaikki tulee sinun muuttumisesi myötä muuttumaan. Jos et osaa ajatella niin pitkälle, kysy joltain, joka on jo käynyt prosessin läpi. Kysy itseltäsi mitä voit tehdä, jotta asiat eivät käänny päälaelleen ja tee läheisille selväksi projektisi tarkoitus sekä se , että heidän tuellaan tai osallistumisellaan on suuri merkitys onnistumisellesi. Jos olet jo tehnyt muutoksen ja se on aiheuttanut ongelmia parisuhteessasi, niin sitten on aika hoitaa sitä.

Kategoriat: Blogi