fbpx

Voit saada mitä haluat

Meillä kaikilla on paljon asioita, joiden haluaisimme olevan paremmin tai joita haluaisimme elämäämme enemmän. Oletko koskaan ajatellut, että voit tosiaankin saada kaiken mitä haluat? Vai onko ajatuksesi enemmänkin se, että kaikki on ihan pielessä? Omalla asenteellasi on tässä kohtaa iso merkitys. Kaikki tai ei mitään- tai kaikki mulle heti nyt -asenne ei yleensä kauhean pitkälle vie. Usein nämä asenteet johtavat kaaokseen tai turhautumiseen. Joskus on tosin hyvä ollakin turhautunut, jotta alkaa tehdä asioille jotain.

Jos katsot asioita vähän laajemmalla mittakaavalla, niin huomaat, että on paljonkin asioita, joita voit saada kunhan teet niiden eteen pitkäjänteiseksi töitä ja tosiaan aloitat jostain. Esimerkiksi kenestäkään pikajuoksijasta ei ole tullut yön yli huippunopeita, ei edes doping-aineilla. Sen yhden pikapyrähdyksen takana on monen vuoden työ. Mitä sinä haluat? Mikä on realisitinen aika ja suunnitelma saadaksesi sen?

Rytinää…

Elämässä käy usein niin, että asiat tapahtuvat rytinällä ja välillä ei tapahdu mitään. Suomalaisessa sananlaskussa sanotaan, ettei kahta ilman kolmatta. Omassa elämässäni tämä vuosi on ollut rytinän vuosi. Joskus kun katson taaksepäin niin koko elämäni näyttää rytinältä… eräs minua viime viikolla haastatellut sanoi, että jos listaan nämä kaikki tähän, niin tämä näyttää jonkun 70-vuotiaan CV:ltä. Tänä vuonna olen kuitenkin toteuttanut monta unelmaa. Olen pitänyt ensimmäisen taidenäyttelyni, kirjoittanut kirjan ja kuvittanut sen. Näiden lisäksi sain oppisopimuskoulutukseni päätökseen, jatkoin funkitonaalisen lääketieteen opintoja ja olen tehnyt omaa työtäni sekä kesällä hanttihommia pitopalvelussa. Joko hengästyttää? Eipä tässä mitään. Nyt rakennan pihattoa ja muutan maalle uuden rakkaan luokse. =)

Kaikki nämä asiat ovat niitä asioita mitä olen joskus elämässäni halunnut ja asettanut tavoitteekseni. Joskus nuorempana halusin kaiken heti nyt. Nyt olen ymmärtänyt, että voin saada mitä haluan, mutta en yhtä aikaa. Esimerkiksi kun panostin kunnolla Fitnessiin en pystynyt yhtä täyspainosesti panostamaan yritykseeni tai taiteeseeni. Yritykseni ja taiteeni kuitenkin pyöri koko ajan mukana kuvioissa. Nyt olen voinut paljon paremmin panostaa yritykseeni ja yhteistyökuvioihin.

Mitä sitten kun on rytinää?

Kun elämässä on rytinää ja tuntuu ettei omat suunnitelmat pidä tai on liikaa kaikkea yhtäaikaa, pitää pitää kirkkaana mielessä oma tavoite ja tarttua asioihin yksi kerrallaan. Puhun ihan hulluna aina aikatauluttamisesta ja suunnittelusta. Monet luovat ihmiset ovat tässä vaiheessa karvat pystyssä, mutta esimerkiksi aika monen kirjailijan päivä koostuu rutiinista… aamulla herään ja istun kirjoittamaan x tunniksi. Se on myös aikatauluttamista ja suunnittelemista. Harvoin mitään saadaan valmiiksi vain maleksimalla ympäriinsä, vaikka sitäkin tarvitaan.

Hyvä suunnitelma on siis tehtävä ja aikataulutus sen ympärille. Se rauhoittaa ainakin minua tekemään asioita tässä hetkessä keskittyneenä juuri siihen mitä olen tekemässä nyt. Kaiken hälinän keskellä pysähdy tarkistamaan tavoitteesi, ole realistinen tavoitteesi ja suunnitelmasi suhteen. Muista, että suunnitelmaa voi aina rukata uuteen uskoon, jos jotain ennalta-arvaamatonta tapahtuu. Ole kärsivällinen itseäsi ja muita kohtaan ja pysy tässä hetkessä, koska juuri nyt sinulla on kaikki hyvin.

Kategoriat: Blogi