fbpx

Olen jo aikaisemminkin kirjoittanut tästä asiasta ja nyt taitaa olla taas se hetki, jolloin tämä on tapetilla, koska uudenvuoden lupaukset alkavat taas hiipua oli tuloksia tai ei. Jaksan aina ihmetellä sitä, miksi painon pitäisi pudota kolme kiloa viikossa. Ei ne kilot ole niin nopeasti tulleetkaan, paitsi joissain hyvin hyvin harvinaisissa tapauksissa.

Monissa asioissa kysytään hermoja ja kestävyyttä. Painonhallinta on juuri sellainen asia. Kun lähdetään pysyvästi muuttamaan painoa, pitää ymmärtää, että tulokset eivät aina välttämättä näy heti. Lihomisen taustalla voi olla monimutkaisiakin asioita. Psyykkisiä juttuja ja sairauksia sekä lääkityksiä, jotka vaikuttavat siihen kuinka nopeasti paino putoaa. Hyvin harvoin ne kuitenkaan täysin estävät painonpudotusta.

Omat tavat ja tottumukset perustuvat opittuihin asioihin ja mieltymyksiin. Näiden muuttaminen voi kestää melko kauankin. Tapojen muuttaminen ja omien tunteiden käsittely vaativat kärsivällisyyttä ja armollisuutta itseään kohtaan. Pitkäjänteisyydellä saavutetaan se olemisen helppous myös painonhallintaan.

Kategoriat: Blogi