fbpx

Olen tässä muutaman kuukauden ajan miettinyt mitä kehittyvä elintarvike tarkoittaa. Minun mielestäni hyvä ravitsemus tarkoittaa tuoreita laadukkaita raaka-aineita, mahdollisuuksien mukaan luomua ja lähiruokaa. Siis mahdollisimman paljon itse tehtyä ruokaa eikä niinkään eineksiä.

Mitä siis tarkoittaa kehittyvä elintarvike? Olen itsekin ollut aikani elintarviketeollisuuden palveluksessa ja siellä kehittyvä elintarvike on tuunattu tuote. Tuote, johon on lisätty kuituja, peptidejä, probiootteja, vitamiineja tai muita kehitettyjä tai luonnosta saatavia raaka-aineita. Tiettyjä elintarvikealanfoorumeita seuratessa menee itselläkin pää vähän sekaisin. Niin paljon näitä on maailman markkinoilta saatavilla. Tuotteilla ei yleensä ole varsinaisia terveysväittämiä, mutta niitä myydään usein tunteen kautta ja kiertoilmaisuin, jotka saavat kuluttajat epäilemään omia valintojaan sekä oman ruokavalionsa terveellisyyttä. Huippuunsa vietynä tämä tarkoittaa useita funktionaalisia tuotteita sisältävää jää-ja ruokakaappia sekä lukuisia lisäravinnepurkkeja.

Mahdollisesti kehittyvä elintarvike on myös kuten hampurilainen. Viimeiseen asti maistatettu ja kehitelty tuote. Tuote, joka hivelee niitä meidän alkukantaisimpia aistimuksia. Joka viettelee syömään ehkä enemmän kuin oli tarkoitus, koska ruoka voi loppua milloin tahansa. Tuote, jossa kaikki maut ja hajut on mietitty loppuun asti ja jonka makuja on paranneltu kemiallisesti.

Tähän asti olen päässyt omissa pohdinnoissani enkä edelleenkään näe mitään käyttöä tuollaiselle termille, koska mieluummin palaan aina vaan kuitenkin niihin tuoreisiin laadukkaisiin raaka-aineisiin, luomuun ja lähiruokaan. Siihen, että meidän tulisi tukea puhdasta ruoantuotantoa, ekologisia menetelmiä ja lähellä tuotettua ruokaa. Oman terveytemme lisäksi voisimme ajatella myös maapallomme terveyttä.

Kategoriat: Blogi