fbpx

Kipu ei ole normaalia!

Tiesitkö, että usein päänsäryn voi hoitaa melko yksinkertaisesti vain huoltamalla kehoa? Tiesitkö, että asentovirheet ovat usein syynä selkä-, polvi- ja muihin vaivoihin? Jos et tiennyt, niin nyt on aika aloittaa ajattelemaan, että on toinenkin tapa kuin ottaa pilleri purkista kun särkee. Ja jos luulet, että kipu johtuu vanhenemisesta, niin olet silloinkin usein väärässä.

Asentovirheet

Kipujen taustalla on usein jonkin asteinen asentovirhe. Monesti ongelma on lähtöisin lonkista, mutta myös jalkapohjan ja muidenkin paikkojen virheasennot vaikuttavat kovasti koko kehoon. En ole asiantuntija tässä asiassa, enkä väitä tietäväni kaikkea tästä, mutta työhöni kuuluu tietää jotain ja olen itse vihdoin ja viimein kivuton monen vuoden taistelun jälkeen. Olen kokeillut monen moista ja niistä tietoa löytyy aikaisemmasta kirjoituksestani täältä.

Asentovirheet aiheuttavat sen, että oikealla tekniikalla tehty treeni rasittaa kehoa epätasapainoisesti ja mikä puolestaan saattaa ajan kanssa johtaa rasitusvammoihin, kulumiin ja välilevyongelmiin. Tätä ei kukaan osannut minulle kertoa silloin kun kipu oli pahimmillaan ja koitin vain viilata tekniikkojani. Toinen tärkeä asia on se, että verenkierto ja hermoston toiminta heikkenee, jos kehossa on ylimääräisiä mutkia. Näistä häiriöistä johtuvat oireet voivat ilmetä mitä ihmeellisimmissä paikoissa.

Nämä kannattaa siis hoitaa. Käy jollain, joka osaa katsoa lonkkasi, jalkapohjasi ja selkäsi asennot. Itse olen käyttänyt Järvenpääläistä Timgreniä, jolle passitan myös monet asiakkaani. Muutkin käyvät, mutta muista, että kannattaa kokeilla useampaa kuin yhtä.

Kehonhuolto

Kun asento on korjattu, pitää sitä hoitaa sopivilla menetelmillä. Jokaiselle on oman hoito-ohjelmansa ja jos lähdet kotiin hoidosta ilman omaa yksilöllistä hoito-ohjelmaa, vaihda hoitajaa. Hyvään kehonhuoltoon kuuluu siis ainakin aktiivinen kohdevenyttely, mobbaus ja foam rollerilla tai pilatesrullalla rullaaminen.

  • Aktiivisesta kohdevenyttelystä löydät asiaa Pertti Kukkosen kirjasta Aktiivinen kohdevenyttely.
  • Mobbaamisesta löytyy youtubesta pari hyvää pätkää: Mobbaus 1/3Mobbaus 2/3 ja Mobbaus 3/3 .
  • Sitten ihan vaan perusjuttuja rullaamisesta löytyy esim täältä.
  • Jos olet super kiinnostunut voit lukea myös tätä. Se on aika laaja ja vaatii vähän keskittymistä…

Tietenkin myös minä voin opettaa nämä, jos tarvetta on. =)

Tekniikka

Lyhyesti ja ytimekkäästi sitten lopuksi kun kaikki muu on hoidettu eli siis nuo yllä olevat, niin sitten pitää alkaa hioa sitä tekniikkaa siellä salilla tai missä tahansa muussa treenimuodossa. Tekniikka on treeneissä aina tärkein. Puhtaalla tekemisellä voidaan sitten vetää sitä rääkkiä.

Eli mitä vielä odotat? Ota selvää asioista ja etsi joku joka osaa auttaa. Myös minä autan mielelläni. =)

Kategoriat: Blogi