fbpx

Olemme eläneet jännittäviä aikoja. Minun sukupolveni ei ole koskaan kokenut mitään tälläistä kuin olemme tänä keväänä kokeneet. Itse olen saanut jatkaa työtäni etänä kotoa, mikä on ollut suuri helpotus. Monille tilanne ei kuitenkaan ole ollut samanlainen.

Minulle on herännyt korona-arjesta monenlaisia ajatuksia. Listaan tähän muutaman ja voi olla, että listassa on myös vinkkejä siihen miten hoitaa itseään koronasta huolimatta. Huomatkaa, että koitan keskittyä hyvään. Tiedän, että monet perheet voivat nyt huonosti ja ne tarinat ovat toisen kirjoituksen juttuja. Tämä on niistä asioista, jotka ovat ehkä paremmin kuin ennen.

  1. Olen kuullut monesta suusta, kun on korona… koska korona… koronan takia. Joillekin korona on ollut syy olla tekemättä asioita tai vain rötvätä kotona. Miksi se on niin? Onko ollut niin, että elämä on ollut liian hektistä ja oma motivaatio jo lähtökohtaisesti huono. Korona ei ole mikään syy olla hoitamatta itseään. Päinvastoin! Juuri nyt pitäisi hoitaa itseään, sillä mitä paremmassa kunnossa olet – lue terveempi kaikin puolin – sitä paremmat mahikset sulla on selvitä koronasta. Sitä paitsi tänä aikana on ollut enemmän ilmaisia valmennuksia netissä kuin ikinä. Oletko jo hyödyntänyt jonkun? Jos et, niin alahan googlettaa mitä voisit siellä kotisohvalla opiskella tai treenata.
  2. Korona voi olla stressaavaa, mutta etätyö voi rentouttaa ja vapauttaa aikaa. Toisille on käynyt niin, että korona on vapauttanut aikaa itselle. Työmatkat ovat jääneet minimiin ja on ollut aikaa olla perheen kanssa. On tärkeää osata erottaa asiat mitkä stressaavat ja mitkä eivät. Korona on, sille me emme voi mitään. Voimme kuitenkin nauttia perheestämme kotona ja siitä, että kuviot on yhtäkkiä pienemmät. Voi olla, että jotkut harrastukset vähenevät, koska kotona on vain niin kiva olla.
  3. Luonnon kiertokulku jatkaa eteenpäin koronasta huolimatta. Moni on löytänyt puutarhansa uudelleen. Toiset ovat menneet metsään pitkästä aikaa. Tiedän tosi monta, jotka ovat ostaneet uuden pyörän. Kevät on ollut upea ja olemme saaneet olla sen keskellä, koska korona ja etätyöt. Me emme ole erillisiä luonnosta, vaikka joskus kuvittelemmekin niin. Kaikki luonnon parantava voima perustuu siihen, että sinne me kuulumme. Nautitaan upeasta luonnostamme, kun vielä voimme. Mene metsään, istu puutarhaan, silitä kissaa…
  4. Oma talous. Moni on huomannut, että talous menee hetkessä kuralle. Olemme puhuneet useamman kanssa siitä miten tämä tilanne tulee vaikuttamaan tulevaisuuden rahan käyttöön. Omavaraisryhmissä jäsenten määrä on kasvussa. Omaa taloutta pitää hoitaa. Olen itsekin ollut huonossa taloudellisessa tilassa joskus, sitten sisuunnuin. Jouduin pyytämään apua ja tekemään isoja uhrauksia, että sain pitää sen mitä minulla oli jo. Jos sinulla on halua, on joku keinokin. Uskalla pyytää apua. Me joilla on enemmän, voimme auttaa niitä, joilla on vähemmän.
  5. Rauha ja hiljaisuus. Kun ihmiset ovat olleet kotona, on hiljaisuus lisääntynyt. Se on tuonut mukanaan myös tiettyä rauhaa. Jatkuva melu tekee rauhattomaksi, vaikka siihen jollain lailla tottuukin. Nyt on hyvä aika miettiä, mikä on oikeasti tärkeää. Luovunko ehkä jostain, jotta voin nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta.

Itselläni on pian paluu etätöistä toimistolle. Se tuntuu oudolta. Olen viihtynyt hyvin täällä kotona. Olen nauttinut ajasta lasten kanssa. Olen iloinnut siitä, ettei tarvitse koko ajan ajella johonkin. Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja olen kasvamassa takaisin siksi herkäksi minäksi, joka olen ja joka minun kuuluu olla.

Miten sinun korona-aikasi on mennyt? Voisitko listata hyvät ja huonot puolet? Millaisessa uudessa normaalissa sinä haluat elää?

Ihanaa viikonalkua kaikille täältä metsän keskeltä,

Anu

Kategoriat: Blogi