fbpx

Minä katson kaikki teeveestä tulevat laihdutusohjelmat ainakin kerran. Yritän myös katsoa kaikki ravitsemukseen liittyvät asiaohjelmat. Eilen alkoi Hurja Painonpudotus – sarja Nelosella (http://www.nelonen.fi/ohjelmat/4d-hurja-painonpudotus/etusivu). Ihan kiva ja viihdyttävä sarja. Aika epärealistista laihduttamista ihmiselle, joka käy töissä ja hoitaa perhettä samalla sekä saa ihan normaalia perustuloa… mutta ei kuitenkaan ihan mahdotontakaan. Hienoja tuloksia siis!

Parasta näissä sarjoissa on se, että vaikka syömisiä ei käydä kauhean usein läpi kunnolla, niin yleensä aina niissä annetaan se kuva, että laihdutus tehdään OIKEALLA RUOALLA. Käytössä ei ole mitkään pussikuurit, vaan ihmisille opetetaan kädestä pitäen miten ruokaa tehdään, millaista ruokaa tehdään, mitä kaupasta ostetaan ja tarvittaessa heitetään roskiin kaapista löytyvä roskaruoka. Sarjoissa korostetaan myös tukiverkon tärkeyttä. Perheen ja ystävien tulee olla mukana muutoksessa. Se helpottaa projektia ja saattaa samalla laihduttaa myös heitä.

Mutta se, mikä sai minut tänne kirjoittamaan oli sarjan trainerin Chris Powellin ehkä tärkein viesti koko ohjelman aikana: When we commit to something WE DO NOT QUIT eli kun sitoudumme johonkin, ME EMME LOPETA KESKEN.  Tämä on se kaikkein tärkein asia painonpudotuksessa ja se on se syy miksi itse puhun aina niin paljon motivaatiosta asiakkailleni. Miksi tämä on se kaikkein tärkein asia? Koska kaikille tulee repsahduksia, kaikki väsyvät, kaikille sattuu ja tapahtuu elämässä kaikenlaisia vastoinkäymisiä ja kaikki joututvat tekemään oman osansa pysyäkseen hyvässä kunnossa. Jos haluat näyttää hyväkuntoiselta, sinun on myös tehtävä töitä sen eteen. Niin me muutkin teemme. Ja tapahtui mitä tahansa, me emme lopeta kesken. Lopuksi näissä asioissa voittaa kuitenkin aina se, joka on sitkeimmin ollut sitä mieltä, että saavuttaa oman tavoitteensa. Pitää siis miettiä kuinka paljon minä tätä oikeasti haluan ja olenko valmis tekemään sen työn minkä se vaatii keinoista tinkimättä. Ja sen jälkeen uskoa, että se kannattaa.

Kun me sitoudumme johonkin, me emme lopeta kesken!

Kategoriat: Blogi