fbpx

Mietin tässä yksi päivä, että miksi kaikki niin otsa rypyssä käyvät salilla ja etsivät niitä six packejään. Ensinnäkin kaikille ei ole edes mahdollista pitää sitä yllä ympäri vuoden ja toiseksi, miksi kaiken pitää tapahtua velvollisuudentunnosta ja pakosta. No mietinpä sitten sitäkin, että niin mutta kun kaikki eivät edes tykkää liikkumisesta ja toiset eivät edes saa siitä hyvää oloa…

Muutama vinkki siis:

Mieti oletko yksintekijä, hyötyliikkuja, työmatkaliikkuja, perheliikkuja, pariskuntaliikkuja, ryhmäliikkuja, urheilija, kaveriliikkuja, piiskattava vai muuten vaan liikkuja?

Onko liikunta sinulle tavoitteiden hakemista, sosiaalista ilottelua, kilpailua, näyttämistä, stressin lievitystä, aggressioden purkua, tuskaa, itsensä testaamista, omien rajojen hakua, kontaktien luomista, rentoutusta, kipujen lievitystä, nollaamista, pakkoa, hyvän olon hakemista vai ehkä jotain muuta?

Entä haluatko liikkua sisällä vai ulkona? Kentällä, hallissa, salilla, kotona vai tatamilla?

Mistä haaveilit pienenä tyttönä tai poikana? Mitä olet aina halunnut tehdä? Voiko näitä ehkä alkaa tehdä vielä?

Sitten kun vielä mietit millä mittarilla haluat liikuntaasi seurata? Sykemittarilla, päiväkirjalla (netistä löytyy monta sovellusta tähän ja puhelimistakin), askelmittarilla, kuntotesteillä tai ehkä et haluakaan seurata sitä mitenkään…

Kun olet vastannut näihin, niin siinä on sitten jo selvitetty monta estettä liikunnan tieltä pois… Muista, että liikunnan pitäisi olla kivaa ja tuottaa edes jollain tavalla jotain tuloksia tai hyvää oloa tai ehkä vai tietoisuutta siitä, että on tehnyt jotain terveytensä hyväksi. Jos on oikeasti väsynyt, pitää levätä. Rypyt pois otsasta ja liikunnasta nauttimaan!

Kategoriat: Blogi