fbpx

Tosi usein ihmiset valittavat lomalla olemisesta. On liikaa tekemistä, ei ole mitään tekemistä, en ole jaksanut tehdä mitä halusin, on liikaa valinnan varaa ja jos vaan säät olisi paremmat. No tänä kesänä ainakin säät ovat suosineet ihmisiä, joten on ollut yksi valituksen aiha vähemmän.

Lomalla ollaan…

töistä. Tosi usein ihmiset ovat myös lomalla uusista elämäntavoistaan ja treenistä. Kesällä ei tarvitse treenata, koska ollaan niin paljon ulkona hakkaamaassa halkoja tai tekemässä jotain muuta. Todellisuudessa aktiviteetteja ei kuitenkaan ole niin paljoa, että ne voisivat ylläpitää saavutettua kuntoa, jos se on hankittu spinningissä tai kuntosalilla. Hyötyliikunta on hyvästä, mutta varmista, että sitä on vuoden ympäri. Varmista myös, että kesällä liikut tarpeeksi. Lajit voi vaihtua kesälajeihin kunhan et kokonaan homehdu mökin laiturille makaamaan.  Minä en vain voi ymmärtää, että liikunnasta ja treeneistä pidetään ‘lomaa’. Pari päivää voi olla ok, mutta kuukausi on liikaa. Liikunnan ja treenamisen pitäisi olla niin kivaa, että sen määrän pitäisi vain nousta. Lomalla pitäisi olla iloinen siitä, että on vielä enemmän aikaa liikkua. Tee siis sitä mistä tykkäät ja paljon, niin ei harmita niin paljoa sitten syksyllä kun se sixpackin omistaja siinä viereisellä pyörällä polkee sinut suohon.

Sitten se syöminen. Jos uuden ruokavalion noudattaminen kaatuu kesällä kokonaan, niin silloin ruokavalio on liian tiukka ja liian kaukana sinun omista tottumuksistasi. Hyvin tehdystä ruokavaliosta ei tarvitse pitää lomaa ja se kestää muutamat häät, jätskit ja grillimakkarat. Jos keväällä on pudottanut kymmenen kiloa ja se viisi tulee kesällä takaisin, silloin ollaan jo aika metsässä. Mieluummin sellainen ruokavalio, joka hitaasti mutta varmasti muuttaa kehosi haluamaksesi ja samalla muuttaa myös tottumuksesi kuin pikadieetti, jonka jälkeen palataan takaisin vanhaan menoon. Ruokavalion pitää kestää elämää ja  olla koko elämänmittainen, jos sen halutaan pitävän kilot poissa.

Arvot

Kun lähdet lomalle, mieti mitkä arvot sinua ohjaavat. Onko loma lomaa vain silloin kun pistetään elämä risaiseksi tai kun vaan maataan auringossa tekemättä mitään? Vai tarvitseeko lomalla suorittaa tietyt jutut ennen kuin se tuntuu lomalta? Omat arvosi ohjaavat koko elämääsi ja ne ohjaavat myös lomaasi. Ei ole ihan sama mitä asioita pitää tärkeänä itselleen. Mieti siis taas arvojasi ja mitä haluat elämältäsi pitkällä tähtäimellä ja sitten voit keskittyä tekemään joka päivä jonkun asian eteen ja lomailla miten huvittaa.

Hyvää lomaa kaikille jotka vielä ovat lomalla tai vielä odottelevat sitä. Ja nauttikaa muutkin kesästä vaikka loma olisi jo ohitse tai sitä ei olisi ollenkaan. =)

Kategoriat: Blogi