fbpx

Voiskohan siellä kotosuomessakin koittaa ottaa elämän vähän löysemmin rantein? Stressi vaikuttaa haitallisesti painonhallintaan ja terveyteen. Jo sen pitäisi olla yksi syy rauhoittua.

Olin viikonloppuna Dublinissa vanhoilla kotikonnuillani ja ihmettelin miten koiratkin voivat olla rennompia siellä. Koko ilmapiiri on siellä avoimempi ja vapaampi kuin meillä Suomessa. Ja joo, kyllä sielläkin on lihavia ihmisiä, mutta lähinnä sen takia, että ruokavalio on jämähtänyt joillain farmariaikakaudelle irkkuaamupaloineen ja läskipiirakoineen.

Voisimmeko mekin olla vähän suvaitsevaisempia toisiamme kohtaan? Suhtautua työhön työnä? Voisimmeko mekin elää oman näköistä elämää, vaikka se ei nyt näyttäisi ihan samalta kuin naapurin Pekalla? Jollain tapaa sosiaalinen paine olla jonkunlainen on Suomessa kovempi. Koitetaanko stressata kaikesta vähän vähemmän ja suoritetaan vaan silloin kun siihen on oikeasti tarvetta eikä 24/7. Nautitaan tästä hetkestä ja niistä asioista mitkä on hyvin. Samalla painonhallinnastakin tulee helpompaa ja kivempaa, kun oma kuva on helpommin hyväksyttävissä ja laihdutus ei ole pakkopullaa, vaan terveelliset elämäntavat tuovat hyvää oloa koko loppuelämäksi.

Yltiöpositiivisin terveisin, Anu =)

Kategoriat: Blogi