fbpx

Kuten lupasin ennen Hyvinkään ampumisia. Asiaa nopeasta painonpudotuksesta! Mä niiiiiiiiiiin haluan puuttua niihin. Ai miksikö? No koska niissä yleensä pelataan todella alhaisilla kalorimäärillä, jolloin vain selviytyminen on mahdollista. Valvotuissa oloissa ja hyvässä terveyden tilassa kaikki on tietenkin mahdollista, mutta kuinka moni oikeasti tietää sydämensä ja munuaistensa kunnon? Tai maksan? Kuinka moni käy lääkärillä ennen ketoosidieettiä? Suurimmassa pudottajassa ekassa jaksossa yksi kilpailija joutui sairaalaan, vaikka kaikki kilpailijat on tutkittu hyvin huolellisesti ennen kisaan osallistumista…

Ongelmat:

– Ihminen ei opi uusia ruokailutottumuksia.

– Nopea painonputoaminen on motivoivaa, mutta takaisin normaaliin palaaminen on vaikeaa ja siinä motivaatio voi sitten loppua kokonaan.

– Painoa pudotetaan vain kosmeettista syistä, ei suinkaan sen takia, haluttaisiin parempaa ja terveellisempää elämää, jonka kuitenkin pitäisi olla tavoitteena kaikissa elämäntapamuutoksissa.

– Taustalla olevia psyykkisiä ongelmia ei kartoiteta tai ajatella ollenkaan.

– Rasvakudokseen varastoituneet haitalliset aineet kuten esim raskasmetallit saattavat päätyä takaisin verenkiertoon aiheuttaen maksalle kohtuutonta rasitusta. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun laihduttajan maksa-arvot hipovat vaarallisia lukemia.

– Jos elämäntilannetta ei ole kartoitettu, voi tuloksena olla myös totaalinen väsähtäminen. Esim stressin vaikutus aliarvioidaan lähes aina kun lähdetään pikadieetille!

– Dieetti ei toimi liian stressin tai liikkunnan takia…

– Lihakset saattavat lähteä rasvan mukana. Kuka haluaa rakentaa lihaksia takaisin seuraavat kaksi vuotta menetettyään ne kuukaudessa? Lihas kuluttaa eniten energiaa. Lihas pitää meidät pystyssä. Lihas tekee kaiken työn liikkuessa!

– Kyllästyminen dieetissä käytettäviin ruokiin.

Edut:

– Nopea painonpudotus

-Helppous

Plus miinus nollaa ei taida tuosta saada hyvällä tahdollakaan. Mun mielipiteeni tästä asiasta on ainakin hyvin selvä!

Mutta koska näillä dieeteillä on kuitenkin myös oma paikkansa ja aikansa, niin suosittelisin tekemään vähäenergiset tai ketoosidieetit aina lääkärin seurannassa JA jonkun ammattilaisen avustuksella, jotta voitaisiin välttää mahdolliset haittavaikutukset, kuten munuaisten vajaatoiminta, maksakirroosi ja sydänlihaksen vajaatoiminta.

Aamen! (Milloin mä saavutin tän fanaattisuuden asteen… pitää ottaa askel tai ehkä kaksikin takavasemmalle. =))

Kategoriat: Blogi