fbpx

15thumbnail

Noora

Nooran ensimmäinen haastattelu tuon keskimmäisen kuvan ottamisen aikoihin. Viimeinen kuva on otettu noin vuosi välitavoitekuvan jälkeen. Lisää Noorasta voit lukea myös tästä artikkelista, joka julkaistiin MeNaiset Sportissa tammikuussa 2014.

Mistä syystä halusit personal trainerin ohjaukseen?

Olen jo monta vuotta yrittänyt koukuttaa itseäni urheiluun, mutta aina vain se on tyssännyt kun mitään kehitystä ei niin nopeasti tullutkaan kuin itse odotti, kunto ei tuntunut paranevan eikä vaatteissa näkynyt laihtumisen tuloksia. Vaaalle asti en edes mennyt, joka näin jälkeenpäin tuntuu typerältä, koska siellä ne tulokset ensialkuun näkyi. Vasta sitten kunnossa ja vaatteissa. Törmäsin kuitenkin kuntosaliin tutustuessa pirteään mainokseen, joka hetken mietiskelyn jälkeen tuntui oikealta. Piti siis saada joku joka auttaa minut taas alkuun ja vähän pidemmällekin niin että into pysyy.

Mikä on tavoitteesi ja millä aikavälillä se on realistisesti saavutettavissa?
En asettanut tavoitteeksi alkuun muuta kuin, jos nyt vuodessa pääsisi jonkinmoiseen rantakuntoon. Itse tavoitepainoa minulla ei ole ollut eikä ole vieläkään. Uskon, että tämä vuosi on hyvinkin realistinen, ainakin mitä nyt tilannetta katsoo. Yksi tavoite oli myös saada hartia-niskaseudun kivut pois. Tämä tavoite saavutettiin hyvinkin nopeasti, kivut lähtivät muistaakseni ensimmäisen 2kk aikana 🙂

Minkä pituisen “sopimuksen” olet tehnyt pt:si kanssa?
Päätin aloittaessani, että treenaan Anun kanssa niin kauan, kun se tuntuu hyvältä vaihtoehdolta. Tällä hetkellä tarkoitus on ainakin vuoden loppuun asti, mutta olen avoin myös jatkolle, joten en poissulje vaihtoehtoa, että treenaisin Anun kanssa vielä jopa ensi kesänä.

Miten olet saanut sovitettua tapaamiset pt:si kanssa oman arjen kuvioihin?
Äärettömän hyvin. Itse teen päivätyötä ja näin ollen periaatteessa vapaalla illat ja viikonloput, jolloin sitten treenataan.Alkuun treenasimme yhdessä 2 kertaa viikossa. Tällä hetkellä joka toinen viikko kerran ja joka toinen viikko 2 kertaa viikossa. Paras ratkaisu minulle on ollut treenata Anun kanssa kuntosalilla, muutamia kertoja olemme kuitenkin treenanneet ulkosalla kuten urheilukentällä ja uimalalla.

Mitä personal trainer on tuonut lisää treenaukseesi/painonhallintaasi?
Kehityksen seuranta taitaa olla nyt ihan ykkönen ja sitten tietysti ruokavalion muutos. Olen myös oppinut “rääkkäämään” itseäni enemmän. Aina vielä yhden jaksaa 😀

Mitä personal trainerin ohjauksessa käytännössä tehdään/tapahtuu?
Käytännössä minä menen verkkailemaan etukäteen salille jotta pääsemme heti tositoimiin kun Anu tulee paikalle :)Teemme kerran viikossa ns. kuntotestin, ja toisella salikerralla normaalin salitreenin johon kuuluu mm. kyykkyjä, askelkyykkyjä, punnerruksia, vatsoja, selkiä. Ihan perusliikkeitä joita sitten “vaikeutetaan” pikkuhiljaa.Ns.kuntotestissä/rääkkikerralla teemme yhden “testin”, jossa jokaista liikettä tehdään 1min ilman taukoja ja otetaan ylös toistot. Toisessa “testissä” toistoja on aina 10 ja mitataan aikaa. Näistä huomaa erittäin hyvin omaa kehitystä, kiitos Anun! On uskomatonta seurata miten voi melkeinpä aina vain parantaa tuloksia. Tämä onkin ollut hyvä motivaatio treenata lisää, jotta voi taas seuraavalla kerralla parantaa.Jokaisella kerralla treenin jälkeen Anu venyttelee mua, ja itse voi siis vain olla tai pitääkin olla rentona. Tähän on aina niin hyvä lopettaa treenit ja olo on mitä parhain!

Treenaatko myös ilman personal traineriä? Jos, niin kuinka usein viikossa?
Treenaan, välillä joka päivä, pyrin kuitenkin pitämään sen yhden tai kaksi lepopäivää.

Miten treenaaminen pt:n kanssa mielestäsi eroaa siitä, jos treenaisit itseksesi?
Ne viimeiset toistot jäisi todennäköisesti tekemättä, Ei tosin enää, kun olen oppinut rääkkäämään itseäni. Huonompina päivinä kuitenkin Anu pistää tekemään eikä pääse löysäilemään. Yksin ollessa on paljon helpompi löysäillä ja lopettaa, jos ei just nyt jaksa. En myöskään usko että itse seuraisin samalla tavalla kunnon kehitystä kuin mitä Anu tällä hetkellä tekee treeneistäni.Mitä lajeja sinun personal trainerisi ohjauksessa voi treenata?Varmaan melkein mitä vaan!? Itselläni tuo kuntosali on tuntunut parhaimmalta, mutta ehkä mä vielä jonain päivänä pyydän Anua sparramaan mut johonkin maratonille 😉

Personal trainerisi on myös ravitsemustieteilijä (EtM). Oletko saanut häneltä myös ruokavalioon liittyviä ohjeita? Esimerkiksi minkälaisia?
Olen, aloitimme ruokavaliolla. Sain paljon vinkkejä ja esimerkkiannoksia, viikkoja jne, joita lähdin noudattamaan ja myöhemmin soveltamaan oppimallani tavalla. Aloitimme ruokapäiväkirjan tekemisellä, jonka Anu sitten kävi läpi. Hän siis kertoi hyvät ja huonot puolet nykyisestä silloisesta ruokavaliostani. Lisäyksiä proteiinin määriin ja mistä sitä proteiinia oikein saa ja mitä ruokavaliossani piti vähentää, silloin hiilareita.

Kuinka hyvin olet mielestäsi onnistunut näiden ohjeistuksien noudattamisessa ja oletko huomannut edistystä?
Olen huomannut edistystä ja myös onnistumisia on tullut ja tulee koko ajan 🙂 Paino lähti laskuun 1kg viikossa tahdilla. Sitten se hidastui, mutta on kuitenkin tullut melko tasaisesti alas koko ajan. Välillä on ollut stoppeja, mutta Anun erinomaisilla neuvoilla olen päässyt aina takaisin raiteille. Myös se ainainen turvonnut olo on tipotiessä, ihanaa! Ei sitä hirveää ähkyoloa ruokailun jälkeen. Kannattaa siis syödä usein ja kohtuudella 🙂

Minkälaista vastinetta olet saanut rahoillesi?
-22,3kg noin puolessa vuodessa. Mahtava olo ja into liikkumiseen on säilynyt. Olen enemmän kuin tyytyväinen!Vaatekaappi menee uusiksi, mutta sehän ei shoppailuhullua haittaa!!

Mihin olet erityisesti tyytyväinen omassa personal trainerissäsi?
Kaikkeen, vaikea erotella mitään kun kaikki on ollut aivan superia. Anun hyvä fiilis välittyy eteenpäin ja innostaa tekemään enemmän, ainakin sen yhden vielä 😉 Anu on saanut koukutettua minut urheiluun ja syömään terveellisesti.
Johanna (ei kuvaa käytettävissä)

Löysin Anun tiedot Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry:n sivuilta. Halusin avukseni ihmisen, joka olisi koulutettu asiantuntija.

Soitin Anulle, koska tupakoinnin lopettamisen, kilpirauhasen vajaatoiminnan ja oman hyvinvoinnin laiminlyönnin (työ ja kaksi tutkintoa samaan aikaan) seurauksena tullut ylipaino ei ottanut lähteäkseen. Olin aktiivisesti itse jo aloittanut painonhallinnan ja liikunnan. Tuloksena olin pudottanut painostani 10 kg, mutta paino ei suostunut laskemaan alemmas. Matkaa painoindeksin mukaisen normaalipainon ylärajaan oli tuolloin vielä 17 kiloa. Ongelmia aiheutti myös vatsantoiminta/toimimattomuus. Kiusana oli myös makeanhimo, josta en kyllä uskonut pääseväni eroon.’

Jo ensimmäisellä tapaamisella Anun kanssa tiesin, että nyt olen tekemisissä oikean ihmisen kanssa. Hän kyseli paljon ja kirjasi antamani tiedot ylös. Kun olin saanut purkaa kaikki ongelmani, hän ohjasi keskustelun siihen, mitä haluan. Asetin tavoitteekseni normaalipainon sekä sellaiset ruokailutottumukset, jotka olisivat arkipäivääni ja niillä pysyisi paino kivana ja olo hyvänä. Anu otti kokonaisvaltaisen kopin ongelmistani ja joka rintamalla työstäminen alkoi heti. Hän selvitti ruokailutottumukseni ja muokkasi niitä pikkuhiljaa. Huomasin pian itsekin, että jotkin ruoka-aineet eivät minulle (lue:vatsalleni) sopineet. Hän kannusti jatkuvasti minua luottamaan omaan tuntemukseeni siitä, mikä minulle on hyvästä. Anu kertoi heti selkeästi, miten edetään ja mikä on minun roolini ja mikä on hänen roolinsa.

Tavatessamme Anun kanssa, liikuntatottumukseni olivat jo hyvällä mallilla. Kävin jumpissa, punttisalilla ja harrastin muutakin liikuntaa aktiivisesti. Anun tiedustellessa, halusinko kokeilla jotain uutta tai kaipasinko treenikaveria, kerroin, että ajattelin joskus aloittaa juoksemisen, kun olisin normaalipainoinen. Anu sanoi, että olen ollut lääkärintarkastuksessa ja voisin aivan hyvin aloittaa juoksemisen heti – että hän voisi tehdä minulle juoksuohjelman, jolla pääsisin alkuun. KYLLÄ! Aloitin Anun tekemällä juoksuohjelmalla juoksemisen. Hänen ohjeillaan rakensin juoksemisen peruskunnon ja siitä olen edennyt puolimaratoneihin. Juokseminen on ihanaa.
Työskentelimme niin, että tapasimme alussa tiiviin säännöllisesti. Pääpaino oli jatkuvasti ravitsemuspuolella. Sovimme uuden tapaamisenkerran jokaisen tapaamisen päätteeksi, jotta tiesin, milloin olisi tilannekatsaus. Tapaamiset oli helppo sopia toimistotyöläisen aikatauluun sopivasti illoiksi. Tapasimme kotonani tai kahviloissa, mikä kulloinkin tuntui minulle sopivimmalta. Tapaamiset kestivät tunnista pariin ja sain rahoilleni täyden vastineen, sillä muutamassa tunnissa ehtii saada todella paljon tukea, tietoa ja ohjeita! Minä kirjasin asioita ruoka/juoma/liikunta/painopäiväkirjaani ja sen avulla näimme jatkuvasti, miten erilaiset toimet vaikuttivat oloon ja painoon. Oli turvallista, kun Anu huolehti kalorien laskemisesta ja antoi ammattimaisen näkemyksen asioiden hoitoon. Kuitenkin minulla on ollut jatkuvasti tunne, että minä teen tämän ja hallitsen tilannetta, mutta Anu kulkee rinnallani ja auttaa.

Pian Anu huomasi, että aivan tavaomaisilla toimilla ei painoni lähtenyt riittävästi laskemaan ja ehdotti rankempaa kuuria, jotta paino saataisiin alenemaan. Olin kilpirauhasen vajaatoiminnan vuoksi keskustellut painonhallinnan ongelmista endokrinologini kanssa useamman kerran ja hän oli ehdottanut rankempaa kuuria laihdutukseen monta kertaa, koska sairauteni vuoksi aineenvaihdunta ei ollut tavanomainen. Aloin itsekin hyväksyä tämän tavan, jotta laihtuminen olisi mahdollista. Anun tarkassa valvonnassa pudotin ketoosin avulla hieman yli 8 kiloa. Tavoitepaino lähestyi!

Mitä olen saanut? Olen saanut Anun myötä uuden elämän. Olen päässyt irti makeanhimosta ja päivittäistä ruokailua minun ei tarvitse enää edes miettiä. Aikaisemmin pohdin lähes tauotta ruokaa – että mitä voin syödä ja mitä valintoja tekisin ja miten se sitten vaikuttaa. Se kahlitsi valtavat määrät voimavaroja. Minulla ei ollut mitään valtaa itseeni, kun kuljin työpaikalla donitsikorin ohi – olisin voinut katkaista kollegalta käden, että saan viimeisen rinkulan. Ja nyt voin täysin rauhallisin mielin valita, syönkö jonain päivänä jonkin leivonnaisen vai en. En voinut kuvitellakaan, että pääsen irti makeanhimosta. Olen oppinut syömään niitä ruoka-aineita, jotka minulle sopii ja kieltäytymään niistä, jotka koen minulle sopimattomaksi – ilman selityksiä. Minulla on nykyään niin hyvä olo, että harmittaa ne vuodet, jotka ehdin kärsiä paino-ongelmista, makeanhimosta ja minulle vääränlaisista ruokavalinnoista.

Personal trainerin hintaa ei kenenkään tarvitse miettiä, sillä sen rahan säästää:
1) kun oma terveys paranee, lääkärikuluihin menee vähemmän rahaa
2) alkoholin ja herkkujen ostoon ei kulu rahaa
3) ei tarvitse ostaa aina suurempia vaatteita
4) kun hoitaa itse itsensä kuntoon, ei tarvitse maksaa esimerkiksi fysioterapiasta tai hieronnasta
5) ei tarvitse tuhlata erilaisiin/turhiin laihdutusvalmisteisiin

Terveisin, Johanna

16thumbnail17thumbnail
Yrjö

Mitä tuloksia Kansalaisopistolta jäi jälelle on nykyään 24 kg vähemmän teräsmiestä kuin ennen. Eli muistini mukaan sanoit tavoitteesi olevan se, että edes joku meistä tajuaisi terveellisen elämän edellytykset Aikaa se vei, mutta nyt olet tavoitteessa ja minä melkein. Kymmenkunta kiloa vielä, niin olisihan sitä sen verran kevyempi olo, eikä muistuttaisi vielä kuivan kesän oravaa.

Matkalla ollaan, kiitos avustasi.

Yrjö

 

18thumbnail

Sanna

Minun projektini; Omaan kokoon alkoi vuonna 2012 toukokuussa itsenäisesti käyttäen hyväksi erästä laihdutus/kuntoilu-ohjetta. Tällä tulikin tulosta; kunto nousi ja paino putosi -9 kg:a. Mutta mitä sen jälkeen tuli talvi ja kilot alkoivat tulla takaisin stressin seurauksena. Tästä 9 kg:sta takaisin tuli 5 kiloa, jonka jälkeen toukokuussa heräsin asiaan ja aloin pohtimaan mitä tehdä.

Samanaikaisesti näin mainoksia Personaltrainer-palvelusta, Pirteeks. Pureskelin asiaa, että pystynkö tähän projektiini yksin vai tarvitsenko apua. Tulin siihen tulokseen, että minä olen valmiina elämäntapa muutokseen ja siihen, että pääsen samaan kokoon ja kuntoon kuin ennen lastani neljä vuotta sitten. Tajusin sen, että tarvitsen apua projektiini ja perheeni 100% tuen. Perheeni oli minun takanani 100% ja otin yhteyttä Anuun Kesäkuussa 2013. Se oli yksi elämäni parhaista päätöksistä.

Yhteistyömme alkoi kesäkuussa 2013 ruokavalion kartoituksella ja yhteisillä treeneillä. Yhteistyö sovittiin alustavasti vuoden mittaiseksi. Kehoni tottui uuteen ruokavalioon ja koviin treeneihin hyvin nopeasti.

Alussa tuloksia tuli, vaikka ei, niin nopeasti kuin itse olin toivonut. Tavoitteet alkoivat kuitenkin täyttyä järkevällä 0,4-0,6 kg painon pudotus viikko vauhdilla. Sitten tuli se kuuluisa stoppi ja makean nälkä, vaikka treenasi ja söi oikein. Onneksi oli ANU siinä vieressä oikeasti ja tiesi mitä keho kertoo minulle. Ei muuta kuin muutoksia ruokavalioon ja nestettä kehoon lisää.

Olin alussa päättänyt, että tavoitepaino tai koko olisi saavutettu syyskuussa 2013. No näin ei ollut vaan matkaa oli vielä sen 11 kg:a syyskuussa tavoitteeseen. Vaihdoimme syyskuun alussa ruokavaliota vähän tiukemmaksi, mutta silti sain syödä mielestäni hyvin ja treenasin sen 7-10 treeniä viikko.

On varmaan hyvä kertoa, että olen aikaisemmin treenannut oikeasti kovaa kilpaurheiluun ja siksi määrät ja kovat treenit sopivat minulle todella hyvin. Aamu-ja ilta-treenit ovat vaihdelleet “sika-treenistä” kevyeen kävelyyn. Treenit jaksotin kova-, normi- ja lepo-viikko jaksoihin. ISO KIITOS ANULLE, Aamutreenit Anun kanssa kello kuusi ovat olleet niin huippuja päivän käynnistäjä ja henkisesti tärkeitä minulle koko päivään!

Alusta asti olin ollut sitä mieltä, että minä en tule kiristelemään ruuan suhteen likaa. Hmm, niin söin sanani kolmen tunnin miettimisen jälkeen 12. Marraskuuta 8 kilon takia, jotka halusin pois ennen Joulua 2013. Niin minä heittäydyin Ketoosiin. Näin jälkeenpäin voin sanoa, että kehoni sulautui siihen hyvin eikä minulla ollut päänsärkyä tai väsymystä. Hups, kolmessa päivässä lähti heti 3kg eli keho oli pidätellyt pudotusta. Viimeiset viisi kiloa lähti sitten hitaammin, mutta tavoitteen saavutin 5.12.2013 juuri ennen kinkun syöntiä.

Projektini ja yhteistyö Anun kanssa jatkuu vuonna 2014 lihasten trimmauksella ja elämäntavan hallinnalla. Muuta en voi sanoa kuin KIITOS PERHE, ANU ja KAIKKI KETKÄ OVAT OLLEET MUKANA PROJEKTISSANI!

Jorma (ei kuvaa käytettävissä)

Mistä syystä halusit personal trainerin / ravitsemusasiantuntijan ohjaukseen?

Minulla todettiin uniapnea. Lisäksi verenpaine oli koholla ja painoa 122 kg. Sain vinkin lääkäriltä ja tässä sitä ollaan. Oli ajatus siitä, että jotain täytyy tehdä, ja että apua tarvitaan.

Anun kommentti: Jorma löysi avun uniapneaansa Miikka Peltomaan Korvalääkärikeskus Ainosta, jossa uniapneaa hoidetaan hyvin tuloksin

Mikä on tavoitteesi ja millä aikavälillä se on realistisesti saavutettavissa?
Tavoite on saada paino alle sadan kilon. Puoli kiloa viikossa on realistinen vauhti. Aikaa kuluu siis vuosi kaiken kaikkiaan. Tarkoitus ei ole tuijottaa pelkästään vaakaa. Jos saan vielä viisikymppisenä hankittua lisää voimaa ja lihasta, niin että samalla läski vähenee, niin ei se haittaa vaikka ei sataan kiloon pääsisikään.

Minkä pituisen “sopimuksen” olet tehnyt pt:si kanssa?
Toistaiseksi…No ainakin vuodeksi. Luultavasti kaipaan treenivinkkejä senkin jälkeen.

Miten olet saanut sovitettua tapaamisenne oman arjen kuvioihin?
Helposti.

Kuinka usein ja missä tapaatte?
Ollaan tavattu Anun kanssa iltaisin muutaman kuukauden välein. Muutaman kerran kotona. Lisäksi kävelylenkillä ja salilla.

Mitä uutta olet saanut treenaukseesi/painonhallintaasi?
Anu on tuonut treenaamiseen uusia ideoita ja konkreettisia ohjelmia. Luulin, että tiesin mitä ja miten pitäisi syödä. Mutta näinhän asia ei ollut.

Mitä ravitsemusohjaajan/personal trainerin ohjauksessa käytännössä tehdään/tapahtuu?
Ensimmäisellä tapaamisella puhuttiin tavoitteista. Sitten pidin ruokapäiväkirjaa. Sen jälkeen sain ruoka- ja treeniohjeita.

Treenaatko myös ilman personal traineriä? Jos, niin kuinka usein viikossa?
Kyllä vain, treenan noin 4-5 kertaa viikossa.

Personal trainerisi on myös ravitsemustieteilijä (EtM). Oletko saanut häneltä myös ruokavalioon liittyviä ohjeita? Esimerkiksi minkälaisia?
Syö lounas! Jätä sokeri! Ja paljon muita hyviä ohjeita. Laitoin nimittäin joka kahvimukiin 2 lusikallista sokeria. Ja päivässä menee 5-8 mukillista…

Kuinka hyvin olet mielestäsi onnistunut näiden ohjeistuksien noudattamisessa ja oletko huomannut edistystä?
Paino on pudonnut. Lisäksi testasimme maksimiykköset ohjelman alussa ja 24 viikon jälkeen. Edistystä on tapahtunut!Minkälaista vastinetta olet saanut rahoillesi?Hyvää palvelua. Lisäksi selkeitä ohjeita ja neuvoja. Lisäksi positiivisuutta ja tsemppiä.

Mihin olet erityisesti tyytyväinen omassa personal trainerissäsi?
Anu on positiivinen persoona ja saanut iskostettua minuun ajatuksen, että kyseessä on muutos elämäntavoissa, eikä mikään laihdutuskuuri!

 

Satu tai Sadut (ei kuvia käytettävissä)

Toisenlaista tarinaa toisenlaiselta asiakkaalta… =)

No niin, nyt on eka PT tunti takana ja olo on tosi hyvä! Anu kyllä todella pisti meidät molemmat Sadut (ällä ja jii) töihin. =) Kädetkin on nyt vähän hellät, että tämä kirjoittaminen ei ole niin helppoa kuin yleensä, kiitos siis punnerrusten joiden määrää en muista, paitsi että niitä tehtiin 20 kerrallaan.Se miksi löysin itseni PT-tunnilta onkin oma juttunsa..

Elikkäs syksyllä 2011 löysin Järvenpään opiston ohjelmistosta “Painonhallinnalla pirteämmäksi”-kurssin, no siihen siis oli syytä molempiin, painonhallintaan/pudotukseen ja pirteämpää oloa olisi kiva löytää. Ilmoittauduin kurssille ja heti alusta lähtien kurssi on ollut suunnannäyttäjäni näillä saroilla ja todella postitiivisella vaikutuksella. =)

Olin synnyttänyt esikoiseni 2010/6 ja minulle tuli myös psykoositasoinen synnytyksenjälkeinenmasennus. Eipä silloin tullut mieleenliikkua eikä syödä terveellisesti kun koko aika meni selviytymiseen pään ahdistuksen kanssa, lihoin ja söin ja masennuin lisää niistäkin. Kunnes pikku hiljaa eri hoitojen ja lääkkeiden avulla sain taas elämästä kiinni ja todellakin löysin itseni tuolta Anun kurssilta.

Anu sai minut syömään taas järkevämmin ja terveellisemmin ja hallitummin. Enää en mussuttanut herkkuja kaksin käsin lähes jokapäivä vaan minulla oli kaksi karkkipäivää viikossa ja otin ruokavaliooni unohdetut kasvikset/marjat/rahkat/leseet jne. Niistä muutoksista tulihyvä olo ja vyötäröni alkoi pikkuhiljaa kaventua + että sain vihdoin viimein liikunnan ilonkin mutta se ei tapahtunut hetkessä, nyt vasta vuoden alusta (myös vuoden alusta olin saanut paremmat lääkkeet jolloin oikeasti tunsin masennukseni olevan ohi!). Jes!

Haa, häät siis kesäkuussa 2011, siis mun omat =) ja nyt on hyvä fiilis jatkaa Anun kanssa töitä sinne asti!

Satu

Tule sinäkin muuttamaan elämäsi ja kroppasi uudenlaiseksi!

19thumbnail

Oleta, että kaikki tapaamasi ihmiset ovat
kohtuullisia, ajattelevaisia ja aikasi arvoisia.
Suurimman osan suhteen olet oikeassa ja muut
ansaitsevat mahdollisuuden täyttää odotuksesi.
– Tuntematon