fbpx

Laihduttamisen tosi-TV herättää ajattelemaan, minutkin.

Olen tässä tammikuun alussa katsellut television laihduttamiseen liittyviä tosi-TV-ohjelmia vähän liikaa ja ollut hieman sekavissa tunnelmissa. Välillä raivon partaalla, välillä oivaltanut juttuja ja välillä hymyillyt onnistumisille. Yhteen asiaan haluan kuitenkin puuttua. Telkkarissa kaikki tehdään apinan raivolla ja samalla kaavalla.

Ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa ratkaisua

Minun maailmassani ihmiset ovat yksilöitä, joilla on omat elämäntarinansa, geeniperimänsä, sairautensa, kulttuuritaustansa, perhetilanteensa ja elämäntilanteensa yleensä. Ja mitä muita niitä olikaan… Ai niin rahatilanne! Voiko kaikille siis olla yksi ainoa ratkaisu? Minun mielestäni ei. Ohjaajana minun pitää ottaa ihmiset vastaan yksilöinä ja kuunnella heitä, jotta löydämme kaikille oman tavan huoltaa itseään ja terveyttään. Ei siis mitään rakettitiedettä, mutta ei aina ihan helppoakaan eikä taatusti kaikille samaa. Aina minä en myöskään osaa auttaa kaikkia ja joskus kemiat eivät vaan pelaa yksiin. Silloin ohjataan ihminen muualle.

Palikat

Elämäntapamuutos vaatii muutaman lähes pakollisen osan, joista niistäkin voidaan tinkiä, jos tarve vaatii. Nehän siis ovat alkuhaastattelu (ei voi tinkiä), ruokapäiväkirja, ruokavalio, treeniohjelma/t, henkilökohtaiset tapaamiset, seurantamenetelmät, tukihenkilöt, lääkärintarkastukset, laboratoriotestit, muut testit… Aika liuta juttuja ja lähes kaikista voidaan luistaa. =)

Miten siis?

Ihan vaan pari esimerkkiä siitä, miten minä teen asioista yksilöllisiä.

Case 1 – Ostaa minulta ruokavalion ja/tai treeniohjelman. Toteuttaa sitä ja palaa asiaan, kun tarvitsee uuden ohjelman. Hinta alussa 260 euroa.

Case 2 – Ohjelmaan kuuluu ruokavalio ja treeniohjelma. Tapaamiset kerran viikossa. Tapaamisia jatketaan kunnes tavoite on saavutettu. Hinta kerran kuussa maksettavana laskettuna aamutreeneinä (6-15): 304,00  euroa ensimmäinen 10 + 1 treeniä, yhteensä 700 euroa. Seuraavat treenit 10+1 (ilman ruokavalio ja treeniohjelma kustannusta) 200,00 euroa kuussa.

Case 3 – Ohjelmaan kuuluu vain treeniohjelma ja tapaamiset tietyn ajan välein. Tapaamiset ovat ohjelmassa vain, koska ne helpottavat ohjattavaa toteuttamaan omaa ohjelmaansa. Siis koska joku vahtii. Tapaamiset kerran viikossa 200,00 euroa kuussa (10+1). Tapaamiset kerran kuussa 56 (aamutreenillä)/76 (iltatreenillä) euroa kuussa (10+1 pakettina)

Case 4 – Ruokavalio, kotitreeniohjelma ja juoksuohjelma – tapaamiset kuukauden välein. Hinta iltatreeneinä 62 (aamutreenillä)/82 (iltatreenillä) euroa kuussa.

Case 5 – Ruokavalio ja kehonhuolto ohjeita – tapaamiset tarvittaessa. Alussa 260 euroa. Jatkossa 50/70 euroa tapaaminen yksittäin ostettuna.

Case 6 – Asiakas tekee itse oman ruokavalionsa, minä seuraan ja tuen toteutusta puhelimitse ja muutamalla tapaamisella silloin tällöin. Hinta vuoden ohjelmalle, jossa on kerta kuussa tapaaminen ja kerran viikossa puhelinkonsultaatio 130 euroa.

Sitten vielä niitä muita muuttuvia tekijöitä:

– laskutus voi olla kerran kuussa tai useammassa erässä tai kaikki kerralla tyyliin

– ruokavalion laatimiseen voidaan käyttää tarvittaessa ruoka/elämäntapapäiväkirjan lisäksi erilaisia laboratoriotestejä, joista yleisimmät tällä hetkellä laaja verenkuva, kilpirauhasarvot ja ruokayliherkkyystestit

– treeniohjelmat voidaan tehdä kotiin, salille, ulos, leikkikentälle jne.

– tavoitteiden saavuttamista voidaan seurata usealla eri menetelmällä

– tarvittaessa kuntotestit ja muut testit voidaan ottaa käyttöön

Käytännössä voin tehdä juuri niin kuin asiakas haluaa, koska vaikka kaikki onkin tuotteistettu, niin kaikissa tuotteissani on varaa räätälöinnille.

Asiat joihin en suostu: en huuda asiakkailleni, en hauku heitä, enkä pakota ketään syömään mitään mitä he eivät halua syödä tai tekemään sellaisia treenejä, jotka on tosi tehokkaita, mutta joita asiakas inhoaa. Minusta tuloksiin päästään muutenkin.

Kertoisitko siis minulle miten haluat toteuttaa oman projektisi?

Kategoriat: Blogi