fbpx

Mä aloitan sit ensimaantaina. Mutta kun mä en osaa. Sitten kun mulla on viisi kiloa pois voin mennä salille. Mutta kun ne muut on sellaisia ja mä en ole. Sitku mulla on rahaa, niin aloitan kunnon kohotuksen. Mutta eihän mulla ole aikaa. Ja mitä vielä, näitä tekosyitä löytyy ainakin miljoona per henkilö. Minullakin on sellaisia, mutta onneksi tosi vähän enää.

Aina voi tehdä jotain. Jos on kiireinen uratyyppi, voi aloittaa vähän pienemmillä muutokisilla. Silloin tulokseen pääseminen vain kestää vähän kauemmin. Mikä on sekin tietenkin ongelma! Siis kaikki pitää olla mulla just nyt heti! Mä en ala, jos en ole ensiviikolla missin mitoissa! Ameban keskittymiskyky näissä muodonmuutosasioissa on enemmän normi kuin poikkeus. Onneksi on jo niitäkin, jotka ovat kyllästyneet turhiin pikafikseihin.

Silloin kun elää sitku ja mutku elämää voi aina valittaa elämänsä kurjuutta ja olla marttyyri. Muutosmatkalla, oli se millainen tahansa, pitää kestää keskeneräisyyttä, mutta samalla voi myös nauttia pienistä tuloksista ja siitä tiedosta, että jonain päivänä pääsee maaliin.

Keskeneräisyyden sietäminen on ainakin minulle paljon vaikeampaa kuin sitkuttele ja mutkuttelu.  Sitkuttelussa ja mutkuttelussa voi aina kokea, että vielä kaikki on mahdollista, minä vain odottelen sopivaa hetkeä. Keskeneräisyyden keskellä voi tuntua ahdistusta ja epäonnistuneelta. Ainakin näin minusta tuntuu välillä, kun on kymmenen rautaa tulessa.

Mitä tehdä, jos matka on meneillään, mutta keskeneräisyys ahdistaa? Silloin kannattaa palata omaan suunnitelmaansa ja korjata sitä rarpeen vaatiessa tai tehdä sellainen, jos sitä ei ole. Pitää myös katsoa itseään armollisesti. Tähän minä pystyn nyt. Taaksepäin katsominen voi myös auttaa se, että listaa mitä on jo saanut aikaiseksi tai saavuttanut. Vaikka koko elämänsä aikana. Moni ylipainonen on saanut kaiken haluamansa. Uran, perheen, mielenkiintoisen elämän, ystävät… Vain se unelmien keho puuttuu. No sen voi saavuttaa ihan yhtä hyvin kuin minkä tahansa muun asian. Sitä samaa voimaa pitää käyttää mitä on käyttänyt muidenkin asioiden saavuttamiseen.

Siis lyhyesti:

  • tee suunnitelma, korjaa jo olemassa olevaa suunnitelmaa
  • katso mitä olet jo saanut aikaiseksi.
  • ole armollinen

Jos tarvitse apua näiden asioiden kanssa, tule Lopella alkaviin pienryhmiin tai aloita 12.9. alkava Vireyden verkkokurssi, jossa saat tukea muutokseesi. Lisää infoa voit kysyä allekirjoittaneelta!

Jätä sitku ja mutku, ota keskeneräisyys!

Anu

Kategoriat: Blogi