fbpx

Nukkuminen on yksi elämän tärkeimmistä asioista. Minun mielestäni ja myös monen muun valmentajan mielestä. Ainakin se on yksi terveyden peruspilareista. Kaikissa valmennuksissani ja kursseissani unen merkitystä korostetaan. Miksi teen niin?

Muutama fakta siitä, miksi uni on niin tärkeää:

  1. Pirteänä olemme tehokkaampia ja teemme parempia valintoja.
  2. Hyvä ja riittävä uni palauttaa kehon päivän rasituksesta.
  3. Unen aikana tapahtuu mm oppimista ja asioiden arkistointia omalla kovalevyllämme.
  4. Uni inaktvioi joitakin lihavuutta edistäviä geenejä.
  5. Mieliala on parempi, kun on pirteä.
  6. Riittävä nukkuminen ehkäisee masennusta.
  7. Riittävä nukkuminen auttaa ehkäisemään lähes kaikkia perinteisiä kansansairauksia.
  8. Nukkumisen aikana nähdyt unet voivat olla suora yhteys alitajuntaamme.’
Kauniita unia!

Kauniita unia!

Lisäksi puhun unen vaikutuksesta niin paljon sen takia, että siitä on niin helppo tinkiä. Monella muut asiat ajavat nukkumisen ohi. Toiset jopa treenaavat nukkumisen kustannuksella. Kunnon kehittymisen kannalta tämä on typerintä mitä voi tehdä heti kipeänä treenaamisen jälkeen.

Saadaksi kunnon unet mieti ensin mitkä asiat nukkumisessasi kiikastaa. Onko se aamuyöllä herääminen? Liian myöhäinen nukkumaan meno? Vai heräätkö ehkä liian aikaisin, vaikka voisit käyttää töihin menon liukuman ihan hyvin hyväksi? Mitkä tekijät vaikuttavat uneesi? Korjaa yksi asia kerrallaan. Näin pääset pikku hiljaa hyvään unirytmiin ja alat tuntea itsesi elinvoimaisemmaksi. Hyvin nukuttuna myös painonhallinta sujuu helpommin.

Jos tarvitset apua vireytesi kanssa, niin voit osallistua 12.9. alkavalle Selkeästi hyvä olo – verkkokursillemme. Sen ennakkomyynti on parasta aikaa käynnistä. Pääset tutustumaan siihen tästä!

Unen lisäksi kurssilla on neljä muutakin osa-aluetta: mieli, ravinto, liikunta ja työ. Kaikista osioista saat selkeitä vinkkejä, harjoituksia  ja ajattelemisen aihetta siitä, miten voisit parantaa omaa viresytasoasi ja päästä käyttämään koko kapasiteettiasi. Tutustu siis kurssiimme tästä!

Oli tilanteesi mikä tahansa vireyteen kannattaa kiinnittää huomiota, koska silloin elämä sujuu paremmin. Mieti mikä tekee sinut onnelliseksi ja tee joku pikku juttu, josta saat iloa joka päivä. Minulle se on ihanan pikku beibini halaaminen ja suukottaminen!

Ihania unia ja pirteää viikonjatkoa sinulle!

Anu

My happy thing

My happy thing

Kategoriat: Blogi