fbpx

Nyt on mennyt jo pari viikkoa niistä kuuluisista lupauksista. Haluaisin kysyä miten on mennyt? Onko lupaukset olleet realisia ja helppoja toteuttaa vai onko niistä tullut tuskaa ja ehkä on jo into lopahtanut?

Jaa, että miksi kyselen tälläisiä. No koska yleensä ihmiset haukkaavat liian suuren palan. Teen sitä sitä ja tätä… Nyt onkin siis aika tsekata oliko se lupaus niin järkevä sittenkään. Riippumatta siitä mikä lupaus on ollut voi kysyä itseltään seuraavat asiat: Nautinko sen tuomasta tekemisestä tai sitten joskus tuloksesta? Olenko innostunut asiasta vai teenkö sitä pakolla? Tekeekö joku sitä minun kanssani tai tukeeko joku minua omalla tielläni? Jos kyseessä on jokin elämäntapamuutos, pystynkö noudattamaan tätä muutosta vielä viiden vuoden päästä? Voiko tästä tavasta tulla rutiinia myös sen jälkeen kun tavoite on saavutettu?

Ymmärrätte varmaan miksi kyselen näitä. Ainakin toivottavasti. On turhaa luoda puitteita epäonnistumiselle, kun kaikessa voi kumminkin onnistua kun suunnittelee askeleet itselleen sopivan kokoisiksi. Jos tuntuu, ettei oma osaaminen riitä, kannattaa kysyä apua joltain joka on jo onnistunut tai joka tekee niitä asioita työkseen. Yksin ei kannata jäädä. Yhdessä on kivempaa ja usein helpompaa. Kannattaa kuitenkin focusoida siihen tulokseen ja itse tekemiseen ei niinkään siihen missä tilassa on nyt. Aamen!

Minä lupasin olla itselleni hyvä ja  lukevani enemmän. Molempia olenkin jo toteuttanut ihan kiitettävästi. =)

Kategoriat: Blogi